marți, 25 august 2009

Solutii de curatat dupa renovarea locuintei

Stim bine ce dezastru ramane dupa ce pornim la amenajarea interioara a unei locuinte. Chiar daca ne-am dat toata silinta sa protejam cat mai bine locul tot va trebui sa facem o curatenie temeinica dupa. Iata cateva sfaturi despre ce substante pentru curatiere sa folositi si pentru ce sunt ele bune.

Pentru a inlatura petele de culoare ( in afara de cele de grasime) se folosesc produse care contin clor si peroxid in diferite cantitati. Aceste produse le gasim in magazine sub numele de inalbitoare. Aceste produse de inalbire se pot folosi pentru a scoate petele de mucegai , sau de cafea. Acestea nu trebuie insa folosite pentru curatarea lemnului, plastic, monitoare de calculator si marmura.

Majoritatea solutiilor de curatat geamuri contin alcool. Astfel ele pot fi folosite pentru curatarea faiantei , gresiei, blatului de bucatarie, tocuri de usi sau geamuri termopan. Sub nici o forma insa sa nu le folositi pentru curatarea ecranului tv, plasma sau lcd.

Ceara de parchet se poate folosi si la curatarea mobilierului din lemn, dar a nu se folosi pe mobilier lacuit sau pe piele intoarsa. Atentie la aplicarea ei pe gresie, deoarece gresia devine foarte alunecoasa.

Produsele anticalcar se pot folosi cu succes pentru masina de spalat, wc, suprafete de inox. Aceste produse contin de obicei soda caustica sau acid si este bine atunci cand lucrati cu astfel de produse sa folositi manusi de protectie.

Un comentariu:

Rada-Irina Compelanu spunea...

Mie îmi place foarte mult următoarea soluție pentru a curăța lucrurile - prevenirea. Cum previi murdărirea locuinței? Simplu: acoperi toate obiectele fragile cu ziare, și va fi mult mai ușor să cureți.