vineri, 14 august 2009

Amenajare camera copil

In amenajarea camerei pentru copil trebuie sa tine cont de faptul ca acesta isi va petrece foarte mult timp in acel spatiu, pentru odihna, joaca, depozitare, lucru. De asemenea atunci cand pornim amenajarea interioara a camerei copilului trebuie sa nu uitam ca acesta creste de la an la an si astfel isi schimba necesitatile si dorintele.

Camera bebelusului ar fi bine sa fie pozitionata intre dormitorul principal si camere de azi, astfel el poate fi mai usor supravegheat. Intr-o camera amenajata pentru bebelus piesele de mobilier care ar fi necesare sunt: patut, o comoda in care se pot depozita lucruri si pe care de asemenea se poate schimba bebelusul si un fotoliu ( cu cat mai comod cu atat mai bine). Patutul ar fi potrivit sa fie plasat in colt opus fata de usa de intrare in camera . Pe jos se poate folosi o mocheta sau un covor gros, pentru ca dupa ceva timp bebelusul va creste si se va juca si pe jos. Atentie insa la protectia prizelor, colturilor ascutite, sertarelor.

Dupa ce mai creste copilul trebuie sa ne gandim la un design interior pentru camera scolarului. Este nevoie astfel in camere de un colt de lucru cu mobilier ergonomic ( daca se poate regla si pe inaltime este foarte bine), lumina naturala ( foarte importanta) dar si o sursa de lumina artificiala. Langa se poate plasa o biblioteca sau un corp de mobilier pentru depozitare. Daca camera copilului este destul de mica se poate opta pentru varianta unui pat suspendat , astfel ca sub el se poate forma un spatiu de depozitare. De obicei in astfel de camere se folosesc culori vesele, chiar si pe jos se poate pune un linoleum sau o mocheta colorata.

Amenajarea interioara a unei camere pentru un adolescent trebuie deja sa tina seama si de dorintele copilului si de personalitatea acestuia. Se poate folosi o comoda pentru depozitare de haine si o canapea pentru relaxare. De asemenea in designul interior al unei camere pentru un adolescent trebuie sa tinem cont si de aparatura electronica care va accesoriza camera.

Un comentariu:

Rada-Irina Compelanu spunea...

Camera unui copil poate arăta mult mai bine dacă suntem atenți la detalii și facem o amenajare pe gustul celor mici. Și neapărat grijă pentru lucrurile care pot periclita sănătatea copilului.