luni, 3 noiembrie 2008

Sfaturi amenajare bucatarie

Pentru multe persoane bucataria este un spatiu al casei in care petrec destul de mult timp. Tocmai pentru asta trebuie sa stiti anumite "secrete" pentru a face bucataria dumneavoastra mai primitoare. Idiferent de modul in care este amenajata bucataria si de mobilierul pe care il aveti ar trebui sa pastrati anumite reguli in amenjarea acesteia.

Amenajarea bucatariei depinde foarte mult de amplasarea surselor de gaz, apa , curent dar si de spatiul avut la dispozitie. In bucatarie avem mai multe zone:
  • zona de depozitare care cuprinde frigiderul si alte corpuri necesare pentru pastrarea diferitelor obiecte sau alimente
  • zona de curatare formata din chiuveta si corpul chiuvetei
  • zona de pregatire se afla intre plita si chiuveta si reprezinta spatiul pe care se prepara alimentele
  • zona de gatit
Modul de amenajare al bucatariei depinde si de timpul alocat gatitului. Pe frontul de lucru trebuie pastrate numai obiectele folosite zilnic si trebuie pozitionate la nivelul mainilor pentru a putea si folosite cat mai usor.Daca gatiti frecvent este bine sa utilizati anumite polite si siteme de prindere pentru mirodenii, aceasta fiind si o solutie utila in cazul in care spatiul bucatariei este redus. Sub frontul de lucru trebuie pastrate ustensilele folosite la prepararea mancarii-cutite, tacamuri.In corpul de sub chiuveta este loc pentru produsele de curatare si intretinere, folii de ambalare, prosoape de bucatarie etc.

Un comentariu:

Octavian Vita spunea...

Bucataria trebuie sa fie mobilata astfel incat sa beneficiezi la maxim de fiecare piesa.