luni, 3 noiembrie 2008

Mobila de sufragerie

Mobilarea unei case este un lucru destul de dificil. Sa zicem ca nu doriti sa apealati la un designer de interior sau sa faceti mobila la comanda, atunci trebuie sa luati magazinele de mobila la rand pentru a o gasi pe cea care se potriveste cel mai bine cu gusturile dumneavoastra si cu amenajarile interioare ale casei/apartamentului in care locuiti. Pornind de la cautarea unei mobile pentru casa , acum voi aduce in discutie cateva sfaturi pentru a alege o mobila de sufragerie.

In primul rand in momentul in care cautati o mobila pentru sufragerie trebuie sa cunoasteti dimensiunile exacte ale camerei in care va fi adusa mobila. Bun dupa ce stiti dimensiunile puteti sa porniti la cumparaturi.

Mobila trebuie astfel aleasa astfel incat sa existe un spatiu de trafi de aproximativ un metru pentru a se putea umbla prin camera fara a incomoda invitatii. Daca doriti sa cumparati o biblioteca aceasta este bine sa fie pozitionata in sufragerie pe peretele cel mai lung. Ca sfat , incercati sa nu aglomerati toata mobila pe langa pereti , lasand un gol in mijloc ( o sa dea impresia de camera dezordonata).

Lumina in sufragerie este foarte importanta. Lampile trebuie astfel pozitionate incat baza acestora sa fie la acelasi nivel cu ochii in momentul in care sunteti sezut. De asemenea covorul trebuie sa fie asezat la o distanta de 30-40 de cm de pereti.

Daca doriti sa aveti o masa in sufragerie, trebuie sa va ganditi ca fiecare scaun trebuie sa aiba o distanta in spate( fata de perete sau alte corpuri de mobilier) de aproximativ 60 de centimetri pentru a putea fi tras de sub masa si sa se poata ridica musafirii. De asemenea fiecare scaun de sufragerie ar trebui sa aiba cam un metru patrat de spatiu alocat , pentru ca musafirii sa nu aiba senzatia de inghesuiala si sa li se para sufrageria o camera foarte mica.

Atunci cand alegeti o mobila de sufragerie trebuie sa luati in considerare si culoare peretilor si stilul de amenajare interioara a intregii case.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua m ar interesa cit ma costa pentru o garsoniera sa fac o decoratiune interioara totul

editor spunea...

pentru a realiza amenajarea unei garsoniere cel mai indicat este sa cereti parerea unor designeri de interior , care in functie de dorintele dumneavoastra pot sa va faca o estimare a costurilor legate de amenajarea interioara a unei garsoniere

Unknown spunea...

Indicatiile sunt interesante, insa pentru cei care nu isi permit sfaturile unui designer de interior, nu exista site-uri ale unor magazine de mobila cu afisari de produse personalizate (astfel incat sa previzualizezi exact comanda)?

Anonim spunea...

putine magazine de mobila la comanda ofera pe site lor posibilitatea de a vizualiza piesele modificate. Cel mai bine este sa ai imaginatie si sa "vezi" cam cum vor arata camerele mobilate asa cum vrei. De asemenea, o discutie cu agentul de vanzari al magazinului poate ajuta.

Octavian Vita spunea...

Cel mai bine e sa stii in primul rand cam ce iti doresti, cum vrei sa arate mobila ta.