sâmbătă, 6 septembrie 2008

Amenajari interioare garsoniere

Spatiile mici ne dau batai de cap atunci cand este vorba de design interior. Asa cum am vorbit de amenajarea unor bai mici , asa vom vorbi acum de amenajarea garsonierelor. Pentru inceput trebuie sa ne gandim sa nu avem o garsoniera plina de mobilier , deoarece va crea o senzatie de dezordine si de sufocare.
Cu cat o garsoniera este mai mica cu atat trebuie acordata o atentie mai mare designului peretilor si pardoselii. Este indicat sa alegeti culori pastelate, culori reci foarte deschise - albastru, verde, roz, mov. Chiar daca am spus mai sus ca nu este indicat sa folositi culori calde, se poate totusi incerca intr-o garsoniera cu ferestre mici folosirea unui galben pal, acesta creaza o senzatie de luminozitate.
In ceea ce priveste parodeala, chiar daca exista un mic hol la interior si o mica bucatarie este bine sa folositi materiale de culori aporpiate , practic sa para ca exista o pardoseala continua, astfel se formeaza o imagine de spatiu.Este bine de ales pentru pardoseala culori de bej, crem, gri si nu colori inchise ..maro, negru.
Atunci cand vorbim de mobilierul unei garsoniere este bine sa evitati incarcare, mai putin mobilier dar foarte functional ajuta foarte mult. Nu folositi un pat matrimonial intr-o garsoniera. Stiu ca suna ciudat , insa un pat matrimonial mai mult incurca decat ajuta. In primul rand ocupa foarte mult spatiu si apoi nu are utilitate atunci cand aveti musafiri. Mai bine folositi o canapea extensibila.
Ideal ar fi ca intr-o garosniera bucataria sa fie deschisa catre camera, astfel o sa aveti mai mult spatiu in care sa va folositi imaginatia si sa gasiti un design interior cat mai potrivit

Niciun comentariu: