marți, 26 august 2008

Idei amenajare bai mici

Amenajarea spatiilor mici ne da intotdeauna batai de cap. Majoritatea blocurilor au bai mici , iar atunci cand vrem sa facem o renovare a acestor bai trebuie sa fim foarte atenti astfel incat sa profitam la maxim de dimensiunea baii si sa incercam sa dam impresia de spatiu mai mare insa de multe ori este destul de greu sa facem ca aceste bai sa para mai mari si totodata sa facem acest lucru cu stil. Exista cateva sfaturi pentru a realiza astfel de lucruri si o sa incerc sa le enumer mai jos.
Exista mai multe teme de design interior al bailor mici , trebuie sa gasiti insa pe cea care va place cel mai mult dar in acelasi timp sa se si potriveasca cu baia dumneavoastra. In primul rand nu alegeti o tema de design interior pentru bai mici in care toata gresia si faianta este ordonata perfect ( ca si model) pentru ca da impresia de micire.
De asemnea cand se incepe amenajarea bailor mici trebuie tinut seama si de mobilierul care va fi in baie. Pentru a face sa para mai mare o baie puteti incerca sa nu puneti mobilerul si corpurile sanitare aproape de usa, astfel incat cand se deschide usa sa aveti o imagine mai deschisa a baii. Puteti de asemnea sa aranjati mobilierul din baie dupa tendinte Feng Shui.
Se spune ca o baie in culori deschise va face ca incaperea sa para mai deschisa iar in culori inchise sa para mai mica. NU este chiar asa simplu. O tehnica pentru a da un design interior la baile mici este folosirea unei palete de culori monocromatice dar care sa aiba aceeasi luminozitate. Se pot folosi nuante de verde care se pot combina cu un roz cald sau portocaliu dar care sa aiba aceleasi tonuri si intensitate. Pentru peretele opus usii de la intrarea in baie folositi culori profunde astfel incat sa dea impresia de departare.Pentru peretii laterali se pot folosi culori pale de albastru, violet sau verde.
Folositi de asemenea obiecte de design interior de diferite dimensiuni pentru a evita de asemenea monotonia. De asemenea plasati o oglinda mare pe perete, care va da impresia de o baie mai mare.
Acestea sunt doar cateva idei de design interior pentru o baie mica. Folositi-va insa si de creativitatea dumneavoastra si combinati mai multe idei pentru a obtine baia dorita.

Niciun comentariu: