vineri, 3 decembrie 2010

Mobila la comanda sau din magazin

Care sunt optiunile pentru a alege mobila intr-o casa? Sa o fac la mobila la comanda sau sa ma duc prin magazine si sa cumpar ce mobila gasesc acolo?

Pai in primul rand daca optez pentru mobila la comanda trebuie sa gasesc o firma buna , cu oameni priceputi , care isi onoreaza la timp comenzile . Zis si facut ..dar cum gasesc acea firma care face mobila la comanda si o face bine si se respecta si termenii de livrare. Foarte multi din clientii unei firme de mobila la comanda ajung aici pentru ca au vazut mobila facuta de respectiva firma , pentru prieteni, cunostinte ..etc. Puteti astfel sa luati un prim contact cu felul in care au lucrat, cu modul in care s-au tinut de cuvant.

Dupa ce ati trecut de acesta etapa si ati ajuns la firma respectiva discutati cu reprezentantii acesteia ce mobila doriti sa faceti , daca ei pot sa o faca , in cat timp si pe ce tip de materiale. Cereti neaparat sa se efectueze o schita cu mobila pe care o doriti , astfel incat sa puteti sa aveti o idee despre cum va arata .

Inainte de a da comanda pentru mobila cereti sa vina la dumneavoastra un reprezentant al firmei pentru a lua masuri exacte de la fata locului ( masurare exacta de catre reprezentantul firmei de mobila , poate sa va scuteasca la final de multe batai de cap ..nepotriviri la fata locului atunci cand mobila este deja gata si livrata , diferite sfaturi si sugestii, etc). Aveti grija ca in pretul mobilei sa fie inclus si montajul.

Daca sunteti de accord cu pretul cerut , la momentul inceperii lucrului o sa vi se ceara un avans ( de obicei 10-15% din valoarea finala ). Cereti chiatanta pentru banii dati , precum si un contract in care sa se mentioneze avansul dat pentru mobila, restul de plata , termenul de livrare si penalitatile pentru intarzieri, precum si garantia pentru mobila. Sub nici o forma nu achitati in avans mobila la comanda .

In cazul in care optati pentru mobila gata facuta in magazin , lucrurile stau mai simplu. Va place , vi se potriveste , o cumparati.

Avantajul unei mobile facute la comanda este faptul ca acesta va fi pe dimensiuni exacte , se va incadra perfect in camera dumneavoastra si va avea toate detaliile si culorile pe care vi le doriti.

2 comentarii:

Rada-Irina Compelanu spunea...

Eu aș opta pentru mobila la comandă, o persoană care alege mobila va face întotdeauna o alegere bună, conform gusturilor ei.

Masaj erotic Pitesti spunea...

da si eu la fel, as opta pt a-mi face mobila la comanda