marți, 5 mai 2009

Panouri decorative ecologice de interior si exterior

Am primit un mail de la o firma de amenajari interioare care se ocupa cu panouri decorative ecologice de interior si exterior. Iata prezentarea lor Cu o experienta de peste 70 de ani, firma canadiana, lider la nivel mondial in domeniul finisajelor ecologice . Produsele pe care le comercializam, panouri decorative sunt utilizate la finisarea peretilor exteriori cat si interiori ai cladirilor publice sau private. Este un produs pe baza de lemn, de esenta tare, acoperit cu un strat de rasini fenolice si aluminiu care ii confera acestuia o suprafata dura cu un finisaj uniform, rezistenta marita la conditii grele de mediu, poluare expunere intensa la soare, variatii bruste de umiditate si temperatura, motiv pentru care sunt recomandate la placarea uscata a fatadelor, in general a tuturor tipurilor de pereti, durata de viata fiind de minim 50de ani (garantate 25 de ani ).

Panourile se prezinta in dimensiuni mari, usor de instalat de 1220/2440 mm (2,98mp) avand urmatoarele caracteristici:
- usor de instalat
- usor de intretinut
- refolosibile
- ecologice
- ignifuge (clasa C3)
- hidrofobe -
rezistenta sporita la UV
- nu se decoloreaza in timp
- fonoizolante(20 dB)
- rezistente la atacul gandacilor, furnicilor, rozatoarelor,etc
- durabile

Datorita actualelor normative de reabilitare termica a locuintelor cererea de sisteme termoizolante este in continua crestere. Va propunem realizarea sistemelor termoizolante din: - varianta 1: vata bazaltica ca material izolant si panouri ca material decorativ (soluite pentru locuintelor ecologice)
- varianta 2: polistiren ca material izolant si panouri ca material decorativ- solutie ce se prezinta a fi ce mai rapida si mai ieftina luand in considerare ca pentru intretinere costurile sunt egale cu cu o tencuiala clasica la care operatiunea de zugravire ar trebui facuta cel putin odata la 3 ani . Realizarea unui astfel de termosistem scoate in evidenta urmatoarele avantaje fata de un sistem clasic:
- timp redus de executie
- timp marit de garantare
- 20 de ani(durata viata 50 de ani)
- economic
-se scutesc aproximativ 7 zugraveli pe o perioada de 20 ani
- numar redus de muncitori
- rezistenta marita la foc
- panouri inabusa estompeaza procesul de ardere
- functie antiseptica
-impiedica atacul furnicilor , gandacilor, etc
- sporeste confortul termic si fonic
- finisaj ecologic, prietenos cu mediul inconjurator
- efect vizual garantat
- caracteristicile termoizolante ale polistirenului se mentin pe o perioada de timp indelungata. In cazul termosistemului clasic ,conditiile atmosferice (umiditate, diferenta de temperatura,soare)afecteaza legaturile celulelor de polistiren ceea ce duce la o uzura prematura a termositemului. Panourile protejeaza polistirenul prin simplu fapt ca impiedica patrunderea apei.

Deasemenea folosirea panourilor decorative faianta in decorarea bailor si a bucatariilor prezinta urmatoarele avantaje: - timp de executie rapid, in cateva ore baia este decorata - costuri de montare scazute, necesita numai adeziv, estimativ 1 euro/mp - costurile panou + manopera sunt mai mici cu 30-60% fata de costurile la faianta si manopera - se monteaza pe orice suport rigid , nefiind nevoie de operatii de decopertare a peretilor,montarea efectuanduse chiar peste faianta veche - grosimea panourilor este de 4mm , micsoreaza spatiul foarte putin - nu necesita munca calificata - conditii de lucru curate - finisaj cald - reprezinta o modalitate de finisaj ecologic

Panourile decorative sunt agrementate in Romania pentru decoratiuni exterioare si interioare de COMISIA NATIONALA de AGREMENT TEHNIC in CONSTRUCTII cu AGREMENT TEHNIC nr 016-03/186-2006 si sunt certificate ISO9001.
Momentan puteti gasi produsele CANFOR in urmatoarele retele de magazine:AMBIENT, BRICOSTORE, DEDEMAN

2 comentarii:

Anonim spunea...

Caracteristicele descrise sint cu adevarat interesante.Iar faptul ca corespund cu ISO9001 demonstreza ca sunt de calitate.

Jgheaburi si Burlane spunea...

E placut sa gasesti pe piata materialelor de constructii si finisaje niste inovatii care corespund normelor ecologice si cerintelor ISO.