marți, 26 august 2008

Idei amenajare bai mici

Amenajarea spatiilor mici ne da intotdeauna batai de cap. Majoritatea blocurilor au bai mici , iar atunci cand vrem sa facem o renovare a acestor bai trebuie sa fim foarte atenti astfel incat sa profitam la maxim de dimensiunea baii si sa incercam sa dam impresia de spatiu mai mare insa de multe ori este destul de greu sa facem ca aceste bai sa para mai mari si totodata sa facem acest lucru cu stil. Exista cateva sfaturi pentru a realiza astfel de lucruri si o sa incerc sa le enumer mai jos.
Exista mai multe teme de design interior al bailor mici , trebuie sa gasiti insa pe cea care va place cel mai mult dar in acelasi timp sa se si potriveasca cu baia dumneavoastra. In primul rand nu alegeti o tema de design interior pentru bai mici in care toata gresia si faianta este ordonata perfect ( ca si model) pentru ca da impresia de micire.
De asemnea cand se incepe amenajarea bailor mici trebuie tinut seama si de mobilierul care va fi in baie. Pentru a face sa para mai mare o baie puteti incerca sa nu puneti mobilerul si corpurile sanitare aproape de usa, astfel incat cand se deschide usa sa aveti o imagine mai deschisa a baii. Puteti de asemnea sa aranjati mobilierul din baie dupa tendinte Feng Shui.
Se spune ca o baie in culori deschise va face ca incaperea sa para mai deschisa iar in culori inchise sa para mai mica. NU este chiar asa simplu. O tehnica pentru a da un design interior la baile mici este folosirea unei palete de culori monocromatice dar care sa aiba aceeasi luminozitate. Se pot folosi nuante de verde care se pot combina cu un roz cald sau portocaliu dar care sa aiba aceleasi tonuri si intensitate. Pentru peretele opus usii de la intrarea in baie folositi culori profunde astfel incat sa dea impresia de departare.Pentru peretii laterali se pot folosi culori pale de albastru, violet sau verde.
Folositi de asemenea obiecte de design interior de diferite dimensiuni pentru a evita de asemenea monotonia. De asemenea plasati o oglinda mare pe perete, care va da impresia de o baie mai mare.
Acestea sunt doar cateva idei de design interior pentru o baie mica. Folositi-va insa si de creativitatea dumneavoastra si combinati mai multe idei pentru a obtine baia dorita.

luni, 25 august 2008

Cabina de dus

Mi-a venit vineri gresia si faianta pentru baia de la parter. Probabil ca azi o sa ma duc sa o ridic si de maine incepe treaba . Am cautat zilele trecute si o cabina de dus pentru aceasta baie, pentru ca am hotarat ca la parter sa fie dus iar la etaj , cada. Am gasit prin magazinele de specialitate o gramada de modele de cabine de dus, fiecare cu diferite functii. De la cabine de dus simple, care doar protejeaza gresia sa nu ajunga apa pe ea, pana la cabine de dus cu hidromasaj si sauna. Cabinele de dus pot avea de la 4 pana la 16 duze de hidromasaj, montate in asa fel inca sa realizeze un masaj din cap pana in picioare. Pe langa acestea mai avem posibiliatea de hidomasaj la picioare/talpi. Cabinele de dus a incorporate lumini ambientale, ventilator , panou de control , radio si telefon. Cabinele de dus vin de obicei cu sticla securizata in diferite culori , astfel incat puteti sa optati pentru cea care vi se potriveste cel mai bine in baie. Si in ceea ce priveste preturile , gasim cabine de dus cu hidormasaj cu preturi de la 1600 lei pana la 20.000 lei , in functie de optiunile pe care aceste cabine le au .

Articole asemanatoare : cada de baie

luni, 18 august 2008

Montare parchet laminat.

Parchetul laminat este o alternativa economica si rapida pentru parchetul clasic. Parchetul laminat vine intr-o multitudine de culori astfel incat puteti sa il asortati usor cu mobilierul din camera. Se spune ca montarea parchetului laminat este foarte usoara. Tot ce trebuie sa faceti inainte de a monta parchetul laminat este de a curata bine camera in care urmeaza sa se monteze, sa amplasati corespunzator folia pe care va sta paractic parchetul laminat si sa incepeti imbinarea. Atentie mare la imbinarea parchetuli , el trebuie in asa fel aranjat incat sa nu se vada rosturile de imbinare intre placi. Un sfat : daca ati avut parchet laminat intr-o camera , l-ati scos si vreti sa il puneti la loc se poate ca multe placi sa nu mai poata fi utilizate, deoarece s-e rup destul de usor marginile de imbinare.

vineri, 15 august 2008

Decoratiuni lemn


Tot cautand modele de amenajari interioare pentru baie am gasit niste decoratiuni de lemn care imbraca obiectele sanitare din baie. Aceasta decoratiuni de lemn merg foarte bine cu o combinatie de sticla si gresie apropiata ca si culoare. Este chiar interesanta aceasta combinatie. De altfel sticla in baie pusa pe perete mi se pare ca arata foarte bine si da o nota de modernism. Pe langa sticla pusa pe perete sau in spatele ei pentru a da un efect si mai interesant se pot pune lumini de diferite culori. O alta combinatie in loc de sticla ar putea sa fie oglinda. Se stie ca o oglinda mare intr-o baie mica, da impresia ca mareste foarte mult camera.

joi, 14 august 2008

Baie alb negru


Cum am zis sunt in cautarea unor amenajari interioare pentru baie/ bai de fapt. Mi-a trecut prin cap si o combinatie de negru, cat mai mult negru cu ceva alb. De exemplu corpurile sanitare albe ( wc, chiuveta, cada de baie) , poate inca ceva faianta cu un pic de alb pusa in locuri strategice, dar oricum negrul sa predomine. O baie cu fainata si gresie neagra chiar arata foarte bine. Am atasat si un exemplu de astfel de baie , alb- negru.

Amenajarea baii

Am ajuns la stadiul de amenajare a bailor. In primul rand nu sunt hotarat ce fel de culori sa folosesc pentru placile ceramice din baie, plus dimensiunile lor. As prefera niste placi de 30 X60, pe care sa le asez pe orizontala , cu rosturi cat mai mici posibile , asa incat sa dea impresia de unitate. Poate va intrebati de ce nu folosesc atunci placi de lungime mai mare, pentru ca o anumita parte a baii este rotunjita, iar acolo trebuie sa aleg din nou gresie care sa se potriveasca , adica gata taiata la dimensiuni reduse si imbinate astfel incat sa se muleze perfect pe peretele curb. Am vazut ca este o tendinta spre culori cu tente de maroniu si bej. Aici intervine o noua problema in amenajarea baii de la casa , pentru ca intreaga casa am construit-o pe baza unor indicatii feng shui, iar culoarea de maro nu mi se potriveste sub nici o forma cu baia . Ma gandesc la solutii de amenajare si o sa revin .

duminică, 10 august 2008

Zugraveli Arte-Lasur


Am vorbit de zugraveli decorative de tipul arte twin, pe langa acesta mod mai exista si varianta arte lasur. Produsul de baza pentru acest tip de zugraveala arte lasur l-am gasit la Caparol sub mai multe variante de culoare. Am atasat cateva variante de culoare oferite de Caparol pentru arte lasur.

vineri, 8 august 2008

Zugraveli decorative arte twin

Dupa finisarea peretilor pe un spatiu curb ( o scara interioara ), au ramas niste imperfectiuni pe tavan , imperfectiuni de care nu eram multumit si peste care nu puteam trece cu vederea. Mai mulri meseriasi mi-au spus ca nu pot sa relizeze o linie perfecta a tavanului pentru ca este curb si nu au cum sa gletuiasca. Solutia care am primit-o a fost o zugraveala decorativa arte twin. Este acea zugraveala foarte intalnita in hotelurile din tarile arabe -Tunisia, Egipt si presupune un rand de baza peste care vine in model neuniform ( cu un burete), miscari circulare de o culoare mai intensa. Datorita acestei combinatii de culoare zugraveala arte twin mascheaza foarte bine anumite imperfectiuni ale peretelui.O sa revin cu imagini in momentul in care este gata.

joi, 7 august 2008

Cada de baie


La multitudinea de modele de cada de baie care exista pe piata este foarte greu sa te hotarasti. In primul rand trebuie sa vezi ce model ti se potriveste in baie si la ce dimensiuni.Dupa ce ai ales model si dimensiunea te gandesti daca in baie ar fi mai potrivita o cada din din acril, fonta, fibra de sticla . Apoi stai si te mai uiti un pic si vezi ca se pot pune pe ea tot felul de sisteme de hidromasaj , in functie de preferinte si de cate jeturi vrei sa te loveasca in anumite zone, mai adaugi de la telefon pana la plasma cu dvd si gata cada de baie. Pe piata in acest moment se gasesc o multitudine de modele standard plus cele care se configureaza la comanda.

Pardoseala incalzita


In momentul in care intri intr-o baie , chiar si descult si esti intampinat cu caldura parca totul in jurul tau se lumnineaza. Dar cum este posibil asa ceva? Gresia este rece. Pentru asta a fost realizat un sistem de incalzire in pardoseala, de fapt sub pardoseala. Este vorba de un sistem electric pe baza de rezistente care degaja caldura si astfel intrega pardoseala este tinuta la o temperatura placuta. Un astfel de sistem, in functie de marimea baii este undeva intre 400 si 800 de euro.

miercuri, 6 august 2008

Gresie in casa

In momentul in care doriti sa placati cu gresie sau granit o anumita suprafata a casei trebuie sa va orientati foarte bine la echipa de constructori pe care o alegeti pentru ca de ei depinde foarte mult cat de multumiti veti fi de casa in care o sa va petreceti timpul si este extrem de deranjant sa va sara in ochi defectele de montaj. Cel mai bine arata o gresie pusa cu rosturi cat mai mici, undeva la 2 mm sau un granit pentru ca va da impresia de o singura placa. De asemenea este foarte important alegerea culorii pentru chitul dintre rosturi. In locurile de curbura ( trepti , pereti) unde nu se pot pune bucati intregi de gresie este foarte importanta modul in care este taiata gresia la domensiuni mici pentru a nu se ciobi si a fi toate bucatile la aceleasi dimensiuni si astfel sa dea aspectul de continuitate pe un perete curb. O pardoseala pusa perfect , cu rosturile aliniate da un aspect placut si este un pas important in cadrul amenajarilor interioare

Mobila de bucatarie

Pentru mobila de bucatarie am intalnit tot felul de variante de materiale folosite, de la pal melaminat cu blat termorezistent , la sticla , granit, marmura. Am gasit insa un material care este foarte interesant pentru un mobilier de bucatarie - steatit. Interesant este faptul ca se poate face din steatit atat blatul de bucatarie cat si chiuveta, astfel incat totul va fi pe aceeasi textura si culoare. Pentru chiuveta se taie bucatile de steatit la dimensiunile dorite pentru a incapea pe corpul de sustinere si se realizeaza o lipitura intre bucati cu un adeziv rezistent la apa. Mai multe informatii despre acest material , steatit, le puteti gasi la magazinele de prezentare.

marți, 5 august 2008

Gresie si faianta

In momentul in care vrei sa iti faci o baie sau o bucatarie incepi sa te gandesti la ce combinatii de gresie si faianta ar merge mai bine, care ar fi culorile mai potrivite pentru ceea ce vreti sa iasa . Este foarte important inainte de a comanda gresia si faianta sa vizualizati optiunile pentru corpurile de mobilier pe care doriti sa le puneti in bucatarie sau baie, pentru ca de multe ori nu se potrivesc nuantele acestor corpuri cu culoarea faiantei.Daca s-a trecut peste aceste hopuri si s-a gasit si mobilierul si gresia si faianta puteti sa faceti o ultima incercare si sa cereti unui designer de interior sa va arate cum va arata acmera dumneavoastra cu ceea ce ati ales. De obicei firmele mari care comercializeaza astfel gresie si faianta pun astfel de designeri de interior la dispozitia clientului.

luni, 4 august 2008

Design interior

De ceva timp ma lupt cu designul interior la casa mea. Am cautat in stanga si dreapta, m-am lovit de o probleme , am dat peste fel si fel de constructori si "meseriasi" care mai de care mai priceputi in domeniul lor. Am cautat tot felul de materiale pentru a face o treaba cat mai buna , m-am razgandit de o gramada de ori pana am gasit o gresie care sa mi se potriveasca si uite asa. M-am gandit astfel sa trec pe acest blog experientele prin care am trecut la amenjarea interioara a unei case si sa ii obisnuiesc pe altii cu obstacolele cu care se pot intalni.