marți, 25 august 2009

Solutii de curatat dupa renovarea locuintei

Stim bine ce dezastru ramane dupa ce pornim la amenajarea interioara a unei locuinte. Chiar daca ne-am dat toata silinta sa protejam cat mai bine locul tot va trebui sa facem o curatenie temeinica dupa. Iata cateva sfaturi despre ce substante pentru curatiere sa folositi si pentru ce sunt ele bune.

Pentru a inlatura petele de culoare ( in afara de cele de grasime) se folosesc produse care contin clor si peroxid in diferite cantitati. Aceste produse le gasim in magazine sub numele de inalbitoare. Aceste produse de inalbire se pot folosi pentru a scoate petele de mucegai , sau de cafea. Acestea nu trebuie insa folosite pentru curatarea lemnului, plastic, monitoare de calculator si marmura.

Majoritatea solutiilor de curatat geamuri contin alcool. Astfel ele pot fi folosite pentru curatarea faiantei , gresiei, blatului de bucatarie, tocuri de usi sau geamuri termopan. Sub nici o forma insa sa nu le folositi pentru curatarea ecranului tv, plasma sau lcd.

Ceara de parchet se poate folosi si la curatarea mobilierului din lemn, dar a nu se folosi pe mobilier lacuit sau pe piele intoarsa. Atentie la aplicarea ei pe gresie, deoarece gresia devine foarte alunecoasa.

Produsele anticalcar se pot folosi cu succes pentru masina de spalat, wc, suprafete de inox. Aceste produse contin de obicei soda caustica sau acid si este bine atunci cand lucrati cu astfel de produse sa folositi manusi de protectie.

vineri, 14 august 2009

Culori in amenajarea unei camere

Ce culori sa folosesti atunci cand te gandesti sa realizezi amenajarea unei incaperi? Trebuie sa te hotarasti la ce culori se vor folosi intr-o incapere inainte de cumpararea finisajelor. Nu trebuie sa pornim de la ideea ca doar decoratiunile pot sa realizeze personalizarea unui spatiu. Incearca sa te detasezi de acea monotonie a peretilor zugraviti in alb si a parchetului de culoare maro. Incearca ceva mai iesit din tipar cum ar fi 3 culori combinate - negru , rosu si alb. Zugraveste un perete cu culoare rosie (atentie sa fie luminat bine , pentru ca rosul sa nu fie de o culoare inchisa caci va da un aspect de camera intunecata). Foloseste pe acel perete mobilier cu spatii deschise, mobilier de culoare neagra. Pe jos mocheta alba, canapea alba dar alta nuanta. O sa ai o camera deosebita cu un puternic efect vizual.

Amenajare camera copil

In amenajarea camerei pentru copil trebuie sa tine cont de faptul ca acesta isi va petrece foarte mult timp in acel spatiu, pentru odihna, joaca, depozitare, lucru. De asemenea atunci cand pornim amenajarea interioara a camerei copilului trebuie sa nu uitam ca acesta creste de la an la an si astfel isi schimba necesitatile si dorintele.

Camera bebelusului ar fi bine sa fie pozitionata intre dormitorul principal si camere de azi, astfel el poate fi mai usor supravegheat. Intr-o camera amenajata pentru bebelus piesele de mobilier care ar fi necesare sunt: patut, o comoda in care se pot depozita lucruri si pe care de asemenea se poate schimba bebelusul si un fotoliu ( cu cat mai comod cu atat mai bine). Patutul ar fi potrivit sa fie plasat in colt opus fata de usa de intrare in camera . Pe jos se poate folosi o mocheta sau un covor gros, pentru ca dupa ceva timp bebelusul va creste si se va juca si pe jos. Atentie insa la protectia prizelor, colturilor ascutite, sertarelor.

Dupa ce mai creste copilul trebuie sa ne gandim la un design interior pentru camera scolarului. Este nevoie astfel in camere de un colt de lucru cu mobilier ergonomic ( daca se poate regla si pe inaltime este foarte bine), lumina naturala ( foarte importanta) dar si o sursa de lumina artificiala. Langa se poate plasa o biblioteca sau un corp de mobilier pentru depozitare. Daca camera copilului este destul de mica se poate opta pentru varianta unui pat suspendat , astfel ca sub el se poate forma un spatiu de depozitare. De obicei in astfel de camere se folosesc culori vesele, chiar si pe jos se poate pune un linoleum sau o mocheta colorata.

Amenajarea interioara a unei camere pentru un adolescent trebuie deja sa tina seama si de dorintele copilului si de personalitatea acestuia. Se poate folosi o comoda pentru depozitare de haine si o canapea pentru relaxare. De asemenea in designul interior al unei camere pentru un adolescent trebuie sa tinem cont si de aparatura electronica care va accesoriza camera.

luni, 10 august 2009

Parchet laminat pus rau

Am discutat cu cineva acum cateva zile si imi povesteste patania lui cu parchetul laminat. Omul si-a angajat o echipa pentru a pune parchet in toata casa ( hol, living, dormitoare). Toate bune si frumoase, echipa vine, se apuca de treaba, mai sunt unele discutii legate de imbinari dar per ansamblu a iesit bine. Omul meu multumit. Se apuca , pune mobila prin toate camerele, covoare, tot tot, casa gata sa se mute in ea. Vin caldurile. Si uite asa omul nosrtu vede cum tot parchetul laminat din casa incepe sa se ridice, sa faca bolfe. Acesti super meseriasi care au lucrat la el in casa nu au lasat rosturi de dilatatie la perete, au prins direct parchetul lipit de perete astfel incat atunci cand s-a incalzit acesta s-a dilatat si a facut bolfa la mijloc. Treaba buna ca a trebuit sa scoata toata mobila pentru a taia parchetul si a remodela intreaga casa.

Inca odata spun, atentie mare la ce meseriasi bagati in casa si ce va fac acestia pentru ca se intampla sa apara probleme si la cateva luni de la montare si degeaba, esti cu banii dati.

sâmbătă, 8 august 2009

Parchet sau gresie in bucatarie

Multe persoane se intreaba atunci cand ajung la amenajarea bucatariei ce sa foloseasca gresie sau parchet. Ei se gandesc asa: daca pun gresie in bucatarie poate ca o sa fie mai rece, daca pun parchet in bucatarie poate se pateaza.

Ei bine solutii pentru un design interior al bucatariei exista si tocmai de aceea va propunem un compromis, o combinatie de efect: atat gresie cat si parchet in bucatarie. Da gresia poate sa mearga perfect cu parchetul .

Astfel in apropierea blatului de lucru si a aragazului puteti opta pentru 1 rand jumatate sau 2 randuri de gresie ( in functie de marimea bucatariei) iar in zona centrala se monteaza parchet. Pentru a face legatura intre gresie si parchet se folosesc baghete metalice ( asemanatoare celor de prag de usa), bachete care se fixeaza in beton pentru a da rezistenta si pentru a evita aparitia in timp a oscilatiilor intre gresie si parchet. Aceste bachete metalice sunt de diferite nuante si trebuie alese in functie de feroneria mobilierului din bucatarie pentru a da un efect vizual placut.

miercuri, 5 august 2009

Amenajari interioare pe alb




Cum ar fi daca s-ar realiza amenajarea unui living care sa aiba ca si prim plan culoarea alb. Hmmm poate va ganditi am mai vazut undeva totul in alb...aaa da la spital. Ei bine acesta idee de amenajare interioara a unui living poate fi gresita, nu trebuie sa pornim de la ideea ca albul este rau.

In primul rand trebuie sa stim ca un decor in alb are urmatoarele avantaje: luminozitate amplificata si simplitate care pune in evidenta accesoriile. De asemnea intr-o camera cu un design interior pe alba se va simti un aer mai delicat si mai proaspat. Totusi nu se poate ca totul in living sa fie alb. Trebuie adaugate accesorii colorate insa acestea sa fie pe o tenta calda, pastelata. Se pot folosi cosuri din rachita sau rattan, dar captusite cu un material textil, aceste cosuri fiind foarte utile si pentru depozitare. Un design interior de living bazat pe culoarea alba da senzatia ca este greu de intretinut, mai ales daca este o familie numeroasa, insa daca se folosesc ca si materiale pentru amenajari interioare tapet si dusumele care se curata usor, canapele cu huse lavabile totul poate sa fie extrem de usor si curat.

Atentie , albul nu este intr-o singura culoare. Nu putem discuta de alb si gata. Sunt numeroase nuante de alb care pot sa fie imbinate pentru a creea o atmosfera cat mai placut si in gust cu designul interior urmarit.
Astfel putem sa avem un design interior care sa dea o nota calda si calma( atunci cand folosim o varietate de nuante de alb care duc pana la note subtile de gri sau bej pal) sau putem sa avem un design interior alb care sa dea un ton rece ( vopsind sau folosind tapet pentru pereti de o culoare alb-ivoriu o sa avem acea stralucire rece).